In de pers

"Ons land kent een lange traditie in het bereiden van paling in 't groen. We kozen voor het Scheldegebied rond Bornem en trokken naar restaurant De Groenendijk in Wintam. Deze eetgelegenheid vondt onderdak in een pand van 1672 en opende rond 1920 eerst als café om pas vanaf de jaren vijftig ook als restaurant te dienen. Vandaag ontvangen An en Jef Pauwels als vierde generatie hun gasten." (...)

"Het recept dateert uit 1954 en is van de hand van hun grootmoeder. (...) Zoals de tradite blijkbaar wil,heerst ook hier enige geheimzinnigheid rond het recept. An vertelt dat hun recept slechts een paar ingrediënten bevat. Alvast geen spinazie, noch witte wijn." (...)

"De groene kruiden zijn afkomstig van eigen oogst en worden om de winter te overbruggen in pakketjes ingevroren. An serveert de paling huiselijk en royaal in een terrine die op een plaat wordt warm gehouden. (...) Het vlees heeft een vaste structuur en een volle, niet overdadig vette smaak waardoor de grote stukken paling tot de finish plezieren. Uitstekende frieten en karaktervolle mayonaise maken het festijn compleet."

Culinaire Ambiance -Willem Asaert, Sandrine Mossiat en Wim Swinnen - ©2015


"Een van de authentiekste eethuisjes in Vlaanderen is ongetwijfeld De Groenendijk. Het volkse restaurant, waar de klok stilstaat, ligt op een idyllische plek tegen de Scheldedijk. De schapen grazen aan je voeten en aan de andere kant van het water zie je Rupelmonde." (...)

"Het was overgrootmoeder Pauwels die begin vorige eeuw het jagershuis opende. Grootmoeder begon paling te serveren als koud hapje naast een pintje. Vader Jef Pauwels, bekend als Jef van de Gruune, heeft er een restaurant van gemaakt dat drie jaar terug werd overgenomen door dochter An en zoon Jef. Al die tijd is het originele interieur quasi onveranderd gebleven." (...)

"Het repertoire op de spijskaart is aangenaam beperkt: gebraden vlees, seizoenwild, paling in ’t groen of gebakken paling. Wij kregen op het bord een royale portie in ’t groen, met niet te dikke en niet te dunne moten, goed gegaard en omgeven door een lekkere, groene saus met de genuanceerde smaken van kruiden van eigen kweek."

Knack-Weekend - ©2011


"For three generations, An Pauwels's family restaurant has been dishing up paling in t'groen -- a much-cherished Belgian specialty that combines thumb-size chunks of eel with an emerald-tinted hodgepodge of herbs. It translates as "eel in the green." (...)

"In Wintam, Belgium, the Groenendijk was built in the 17th century and is one of a string of eel restaurants along the banks of the River Scheldt. The recipes are a closely guarded secret. In one, it's the tang of tarragon that prevails, in the next it could be sorrel, chervil, summer savory or even stinging nettle. According to local lore, the ingredients would depend on whatever herbs fishermen could find on the river banks while waiting for the abundant eels of the Scheldt to swim into their traps." (...)

"The recipe came from our grandmother, and the herbs we grow in the garden, but the eels don't come from the Scheldt," Ms. Pauwels says. "I think if we got them from there and I put them on a plate, they will be fluorescent."

The Wall Street Journal – USA - Paul Ames ©2009

Reserveer een tafel

Reserveer hier via de website

Of bel 03 889 06 55

Klanten getuigen

Muntaroma's prikkelen de neus en zorgen voor een frisse toets. Het palingvlees heeft een vaste structuur en een volle, niet overdadige vette smaak waardoor de grote stukken paling tot de finish plezieren. Een compleet festijn.

Willem Asaert - culinair journalist (De Morgen Magazine, Knack Weekend, Culinaire Ambiance)

Heerlijk genieten, super-suggesties en de paling is om je vingers van af te likken. Ook niet-paling liefhebbers hebben in De Groenendijk een uitgebreide keuze. Toprestaurant op een zeer aangename, gezellige locatie en in een authentiek interieur. En vergeet zeker de wildgerechten tijdens het seizoen niet te proeven!

Anja Oelbrandt

Een gezellig avondje met 2 of met vrienden en familie ... altijd is het eten hier van een supergoeie smaak! Trouwens de bediening moet zeker niet onder doen. De gastvrouw ontvangt je steeds met haar mooie glimlach.

Katrien & Bram

Absoluut de allerbeste paling in't groen die je kan vinden! Het gezellige en authentieke interieur maakt het helemaal af. Een aanrader!

Saskia Kromhout

Altijd lekker eten en vriendelijke bediening. Seizoensgebonden vind ik top! Proficiat An en Jef!!!

Roger Verhulst